Stéphanie Morel Architect ETH

mail@stephaniemorel.ch


2010, Jan–Jun

Réaffectation du Centre de Voirie des Vernets en Résidence pour artistes

This studio is interested in the protecting techniques of the modern architecture. The area of intervention is in Geneva. It is the center of public road network, drawn in 1964 by François Maurice, famous architect whom identify himself with the architecture of Mies van der Rohe.Our semester concerned the rehabilitation of the administration building as well as the warehouse into a residence for artists, activity lacking space in Geneva.The previous semester intervened on the shed, transforming its space into a “Schaulager”. We didn’t had to plan this building, but we had to consider it while planning the ground floor.


4/6

Next project: → Intimacies

Previous project: ← Visionary Notations